APMCR: KYIVBUILD 2013 – TÂRG DE MATERIALE DE CONSTRUCȚII

20-FEB-2013

În perioada 20-22 februarie a.c, se desfășoară, la Kiev, Ucraina, cea de a XVII-a ediție a târgului internațional de materiale de construcții KyivBuild – 2013, una dintre cele mai importante manifestări expoziționale din domeniul industriei materialelor de construcții.

Evenimentul menționat se desfășoară cu sprijinul Ministerului Construcțiilor de Locuințe și Dezvoltării Regionale al Ucrainei și cu participarea Asociațiilor de profil din industria materialelor de construcții, expoziția fiind deschisă official de către dl. Alexandr Vilkul, Vice-prim ministru și ministru al construcțiilor de locuințe și dezvoltării regionale al Ucrainei .

La actuala ediție a KyivBuild – 2013 sunt prezenți peste 320 de expozanți din 32 de țări, dintre care 7 țări cu pavilion național, precum: Germania, Belarus, Portugalia, Ungaria, Italia, China, Romania, Turcia și Finlanda. La această ediție mai participă firme din Grecia, Iran, Spania, Coreea, Lituania, Emiratele Arabe Unite, Polonia, Rusia, Arabia Saudită, Serbia, SUA, Taiwan, Franța și Ucraina.

Ministerul Economiei, Centrul Român pentru Promovarea Comerțului și Investițiilor Străine, în colaborare cu Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România au organizat participarea sub pavilion național a 7 societăți comerciale românești producătoare de materiale de construcții, care au ocazia de a-și promova produsele alături de alte “branduri”importante din Europa și din lume.

Pavilionul românesc este organizat pe o suprafață de 120 mp, unde este expusă o gamă largă de materiale de construcții.
Standul României a fost vizitat de către Ambasadorul României la Kiev, dl. Cornel Ionescu și de oficialitățile ucrainene participante la deschiderea oficială.

Pe parcursul celor trei zile ale expoziției, companiile românești prezente (Adeplast, Aris Electra SRL, Ceramica Iași SA, Hobas Pipe System SRL, Plastsistem SA, Royal Land Impex SRL, Saint-Gobain Glass Romania) vor avea posibilitatea sa își prezinte ofertele de export și să-și promoveze brandurile proprii.

Biroul de Promovare Comercial Economică Kiev a promovat prezența românească
și a organizat vizite la standurile expozanților români, invitând peste 100 de importatori și distribuitori ucraineni din domeniu.

Coordonatori ai acestui eveniment au fost: domnul Liviu ISTRATOIU- reprezentant MEc, domnul Botond Levente KOVESSI- reprezentant CRPCIS, domnul Valentin MAMANT- consilier economic BPCE KIEV, domnul Claudiu GEORGESCU- președinte APMCR, domnișoara Paula BRÂNDUȘE- reprezentant APMCR.