STAND NAȚIONAL LA TÂRGUL DE LA BUDAPESTA

17-APR-2012

Începând din 18.04.2012 piața de materiale de construcții din Europa Centrală are ca reper târgul internațional Construma, ce se desfășoară la Budapesta. În acest an, pentru prima oară România participă cu un stand național de 120 mp, în care sunt prezente 10 firme de specialitate care produc în România.

Cu această ocazie dl. Claudiu Georgescu, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România, ne-a declarat: “Participarea firmelor româneşti în cadrul unui stand naţional este rezultatul punerii în practică a strategiei de export a Romaniei până în 2013 şi s-a realizat cu sprijinul financiar al Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Acestă strategie naţională vine în completarea stategiei APMCR de a înlesni accesul producătorilor români de materiale de construcţii pe pieţele limitrofe, unde prețul transportului nu este prohibitiv în raport cu valoarea mărfurilor. De altfel, din documentarea noastră reiese că piaţa de materiale de construcţii din Ungaria acceptă şi mărfuri de calitate produse în România. Cele 10 firme participante: Adeplast, şi Cesal din Oradea, Gabbro din Timişoara, Izomat-Șimleul Silvaniei şi MCA, Thermomax, Iridex, Radox, Radox Radiators, Radox Style din Bucureşti vor prezenta o ofertă diversă, de la radiatoare la finisaje şi termoizolaţii, precum și în premieră o uşă de garaj cu celule solare integrate. Sperăm ca prezenţa acestui stand să nu trecă neobservată în contextul târgului, mai ales că sunt firme româneşti ce au ales să sondeze piaţa maghiară prin intermediari locali. Expoziţia de la Budapesta este începutul sezonului expoziţional din acest an, el continuând săptămâna viitoare cu târgul de la Belgrad. Mai avem în proiect pentru acest an o participare la un târg de profil la Ruse (Bulgaria), ca parte componentă a unui program de cooperare european transfrontalier. De asemenea, după succesul târgului de la Istanbul din toamna anului 2011 pregătim împreună cu MECMA sezonul 2013 unde conform obiectivelor APMCR sperăm că vom fi prezenţi la Kiev şi Chişinău, completând astfel o primă testare cu standuri naţionale a reprezentării producătorilor români pe pieţele limitrofe.”

*****APMCR este o asociaţie profesională constituită în 1997, membră a Consiliului European al Producătorilor de Materiale pentru Construcţii (CEPMC), ce reprezintă interesele comune ale membrilor săi, principalii producători de materiale pentru construcţii, în faţa autorităţilor publice, în raporturile cu instituţiile publice şi profesionale din ţară şi din străinătate. La nivelul anului 2011 cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 500 milioane euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forţa organizaţiei. Mai multe detalii despre activităţile APMCR găsiţi accesând site-ul www.apmcr.org.