VIITORUL UNUI MATERIAL MILENAR!

13-APR-2011

Consecventă în acțiunile sale întreprinse în sprijinul producătorilor, Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România-APMCR va organiza în 14.04.2011 la Romexpo o manifestare profesională în cadrul ”Zilei ceramicii pentru construcții”.

Ţinând cont că noul regulament de produse pentru construcţii (RPC) pune un accent mai mare în cadrul cerinţelor esenţiale, pe direcţiile sănătăţii în raport cu condiţia utilizatorilor cât şi pe reciclabilitatea produselor ca o componenţă a dezvoltării durabile, APMCR îşi propune ca alături de partenerii ei profesionali AIVR – Asociaţia patronală din Industria de Vopsele din România şi ASI – Asociaţia pentru Siguranţă la Incendii, să analizeze şi să pună în discuţie principalele aspecte legislative, precum şi impactul asupra drezvoltării durabile a produselor pentru construcţii ce includ resurse neregenerabile, cu ocazia Conferinţei Naţionale “Produsele chimice şi materialele pentru construcţii”, ce se va desfăşura în data de 06.10.2011, la Complexul Expoziţional Romexpo.
Totodată, firme reprezentative din domeniu, vor oferi noutăţi tehnice şi informaţii despre noile tehnologii care contribuie la creşterea nivelului calitativ al produselor pentru construcţii.
Manifestarea se adresează atât publicului specializat din domeniul materialelor pentru construcţii, comercianților, firmelor de construcţii, proiectanţilor de profil, arhitecţilor şi studenţilor de la facultăţile conexe domeniului cât şi celor interesaţi în problematica calităţii şi a dezvoltării durabile.
La această manifestare vor fi prezenţi şi reprezentanţii Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi Ministerului Mediului şi Pădurilor, care vor purta un dialog cu cei prezenţi pe problemele enunţate mai sus.
Continuându-şi cooperarea cu Agenţia Naţională de Cercetare Ştiinţifică, organizatoare a Salonului Inventika, în perioada 05 – 08.10.2011, în Complexul Expoziţional Romexpo, APMCR va participa pentru prima dată cu un stand propriu şi va oferi premiul “Ing. Vasile Marcu” în valoare de 1.000 Lei, pentru cea mai creativă invenţie din domeniu.

*****APMCR este o asociaţie profesională constituită în 1997, membră a Consiliului European al Producătorilor de Materiale pentru Construcţii (CEPMC), ce reprezintă interesele comune ale membrilor săi, principalii producători de materiale pentru construcţii, în faţa autorităţilor publice, în raporturile cu instituţiile publice şi profesionale din ţară şi din străinătate. La nivelul anului 2010 cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 500 milioane euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forţa organizaţiei. Mai multe detalii despre activităţile APMCR găsiţi accesând site-ul www.apmcr.org.