×

Caracteristicile casei viitorului

Caracteristicile casei viitorului

Casa viitorului se va baza pe tehnologii avansate care există deja acum. În prezent, de fapt, căminul devine un loc în care timpul liber crește din ce în ce mai mult în timp ce timpul rezervat angajamentelor domestice se reduce, datorită tocmai descoperirilor științei și tehnologiei.

Caracteristicile casei viitorului includ, în primul rând, dispozitive și tehnologii legate de computere și web. Internetul este deja unul dintre mijloacele majore de a obține știri și, în următorii ani, va fi cu siguranță principala sursă de informații jurnalistice. În plus, programele de divertisment, cum ar fi cinema, teatru, concerte și excursii, se vor desfășura numai de acasă. Toate operațiunile și toate serviciile legate de site-uri instituționale și bănci nu vă vor cere să vă mutați din liniștea locuinței dumneavoastră.

Electrocasnicele viitorului

Electrocasnicele viitorului vor fi echipate cu multe tipuri de senzori pentru a gestiona utilizarea energiei electrice, gazului și apei. În acest fel vom evita orice risipă, folosind doar cantitățile necesare. Vor exista mașini de spălat și mașini de spălat vase capabile să recicleze apa folosită la operațiunile de curățare, purificând-o pentru aceleași operațiuni sau pentru alte utilizări casnice.
Bucătăriile și cuptoarele vor fi programabile și vor pregăti singuri mesele pentru familie. Frigidere care se vor autoregla pentru a produce în orice moment cantitatea de frig utilă, economisind astfel energie. Mai mult, roboții capabili să curețe casa vor fi din ce în ce mai răspândiți și perfecționați. Deocamdată, însă, avem doar dispozitive care aspiră automat praful, învârtindu-se pe podea.

Automatizarea locuinței și sustenabilitatea ecologică

Deja acum este posibilă controlul de la distanță a funcțiilor casnice precum coborârea sau ridicarea obloanelor, udarea grădinii și controlul sistemelor de alarmă antiefracție. Acestea și multe alte activități vor fi din ce în ce mai perfecționate și va exista un control centralizat al întregii locuințe. Va fi așadar absolut normal ca toată lumea să aibă diverse aparate electrocasnice conectate la internet, precum și un sistem de iluminat și încălzire cu senzori pentru reglare automată. Fiind atât în ​​interior, cât și în afara casei, așadar, vei avea control total asupra locuinței, datorită automatizării locuințelor din ce în ce mai sofisticate și inteligente.

Casa va avea consum și emisii zero, producând însăși energia necesară. Panourile fotovoltaice și solare termice vor fi norma, alături de sistemele geotermale și eoliene. Materialele de construcție vor fi întotdeauna reciclabile și capabile să mențină temperatura, respirabilitatea și umiditatea optime.

Proiectarea caselor viitorului

Pentru a proiecta casele viitorului trebuie să ne ghidăm după trei principii fundamentale: confort, economisire a energiei și respect pentru mediu. Deci materialele folosite vor fi naturale și sigure. Casa trebuie sa fie primitoare, sa produca energie regenerabila si nepoluanta, cu impact redus sau deloc asupra mediului, respectand si generatiile ulterioare. Unul dintre cele mai bune materiale este lemnul, sănătos, rezistent și eco-sustenabil.

Diferitele încăperi ale locuinței trebuie proiectate astfel încât să aibă cel mai bun randament energetic. În plus, casa viitorului este concepută pentru a oferi anumite caracteristici antiseismice. Tehnologiile inovatoare de construcție vor asigura o izolare termică și fonică perfectă, pentru a avea întotdeauna temperatura ideală în fiecare anotimp, fără cheltuielile și pierderile tipice caselor tradiționale.