ECOMATERIALE DE CONSTRUCȚII – O ȘANSĂ PENTRU DEZVOLTAREA DURABILĂ A ROMÂNIEI

30-SEP-2010

Ieșirea cea mai avantajoasă dintr-o situație de criză se face adoptând noi politici, noi tehnologii, materiale sau chiar o altă filozofie a ciclurilor economice. Definirea și aplicarea în ultima perioadă a principiilor dezvoltării durabile, ca metodă activă și naturală a realizării unor cicluri economice mai lungi, constituie o preocupare constantă a atât a structurilor oficiale și cât și neguvernamentale din țările UE. Subscriind acestui nou tip de abordare sistemică, APMCR își propune realizarea unei conferințe naționale în data de 07.10.2010, la Complexul Expozițional Romexpo-Sala Titulescu, cu tema : „Ecomateriale de construcții – o șansă pentru dezvoltarea durabila a României„

Având în vedere că Directiva Eficienţei Energetice pentru Clădiri (EPBD), revizuită anul acesta în luna mai stabileşte target-uri ambiţioase pentru 2020 şi anii următori, Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România, consideră că este nevoie de o amplificare a eforturilor în direcţia creşterii ritmului de reabilitare termică atât a locuinţelor cât şi a clădirilor publice.
Pentru prezentarea unor materiale şi tehnologii noi în acest domeniu, APMCR în parteneriat cu Romania Green Building Council, Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Romexpo, organizează conferinţa naţională cu tema : „Ecomateriale de construcţii – o şansă pentru dezvoltarea durabilă a României„ în data de 07.10.2010, cu începere de la ora 9,30, la Complexul Expoziţional Romexpo, sala N.Titulescu.
În prima expoziţie naţională de profil vor putea fi văzute materiale termoizolante din fibră de lemn, din fibre vegetale, sau fulgi de celuloză, materiale cu parametri similari celor clasice utilizate curent pentru reabilitările termice. În premieră naţională se va prezenta un produs nou realizat de specialiştii ieşeni şi proiectele funcţionale ale unor case construite cu acest tip de materiale în România de „pionerii locuirii sănătoase”.
“Sperăm ca această conferinţă să prilejuiască un util schimb de idei între mediul economic şi reprezentanţii principalelor ministere ale României”, ne-a declarat dl. Claudiu Georgescu, Preşedintele APMCR, astfel ca în perioada următoare să putem contura împreună o strategie naţională pe termen mediu şi lung, care să ţină seama de resursele naturale, de preţul energiei şi de realizarea unei calităţi superioare a locuirii în contextul unei dezvoltări durabile.
***** APMCR este o asociaţie profesională constituită în 1997, membră a Consiliului European al Producătorilor de Materiale pentru Construcţii (CEPMC), ce reprezintă interesele comune ale membrilor săi, principalii producători de materiale pentru construcţii, în faţa autorităţilor publice, în raporturile cu instituţiile publice şi profesionale din ţară şi din străinătate.
La nivelul anului 2009 cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 620 milioane euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forţa organizaţiei.
Mai multe detalii despre activităţile APMCR găsiţi accesând site-ul www.apmcr.org.