NEWS IN

NEWS IN

20-OCT-2009

APMCR: NUMĂRUL ANGAJAȚILOR DIN SECTORUL MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII S-A REDUS ÎN ACEST AN CU 12.000

Numărul angajaților din sectorul materialelor de construcții s-a redus în acest an cu 12.000, adică cu 22%, față de 2008, din cauza crizei economice, a declarat marți pentru Agenția NewsIn președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR), Claudiu Georgescu.

Numărul angajaţiilor în construcţii a scăzut cu 17% faţă de anul trecut

„La jumătatea anului trecut în construcţii erau angajate 423.000 de persoane. Acum sunt cu 17% mai puţini”, spune Laurenţiu Plosceanu, preşedintele asociaţiei. Companiile angrenate în construcţii civile au disponibilizat cei mai mulţi angajaţi.

„Companiile nu şi-au mai încasat creanţele, nu au mai avut lucrări, unde au avut proiecte începute au încetat munca anul acesta şi în aceste condiţii au trimis lunar oameni acasă ”, adaugă Plosceanu.

Producţia de materiale, la pământ

Angajaţii din sectorul producţiei de materiale de construcţii au fost afectaţi în egală măsură de contextul economic nefavorabil. Numărul angajaţilor din acest sector s-a redus în acest an cu 12.000, adică cu 22%, faţă de 2008, din cauza crizei economice, potrivit declaraţiilor lui Claudiu Georgescu preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR).
În ceea ce priveşte piața materialelor de construcţii, aceasta a scăzut în primele nouă luni din acest an cu 28,5% faţă de perioada similară a anului trecut. Potrivit lui Georgescu, piața materialelor de construcţii a reprezentat anul trecut jumătate din industria construcţiilor, înregistrând o valoare de circa şase miliarde de euro pentru partea de producţie internă şi 2,2 miliarde de euro pentru importuri. Totodată, acesta a menţionat că pe piaţa materialelor de construcţii activează aproximativ 1.200 de companii.