ADEVĂRUL

31-JAN-2008

TERMOPANELE SE SCUMPESC CU 20%

Scumpiri de 10% sunt prognozate și pentru alte materialele de construcții cum ar fi cimentul și cărămida…

Problematica aplicării marcajului CE în contextul în care piaţa românească de materiale pentru construcţii este o piaţă liberă, europeană, contituie o preocupare permanentă a Asociaţiei Producătorilor de Materiale pentru Construcţii. In contextul în care acţiunile şi seminariile organizate în 2007 au avut un ecou deosebit, Programul “Marcajul CE – marcajul liberei circulaţii a produselor pentru construcţii” continuă şi pe parcursul anului 2008. 
Proiectul are ca scop informarea şi educarea ageniţlor economici care activează în domeniul comercializării produselor pentru construcţii privind actele normative, drepturile şi îndatoririle ce reglementează acest domeniu; responsabilizarea factorilor implicaţi în producţia şi comercializarea produselor pentru construcţii, pentru diminuarea fenomenului de indisciplină în introducerea şi circulaţia pe piaţă a unor produse pentru construcţii şi înlăturarea neclarităţilor din acest domeniu; sensibilizarea agenţilor economici implicaţi în producţia şi comercializarea produselor pentru construcţii, pentru respectarea legislaţiei; evaluarea gradului de respectare a legislaţiei în domeniul producţiei şi comercializării produselor pentru construcţii şi pregatirea unui set de propuneri în domeniul legislaţiei pentru îmbunătăţirea situaţiei.
Acţiunea se va desfăşura cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii şi Inspectoratul de Stat în Construcţii.
Seminariile se vor desfăşura la cererea Camerelor de Comerţ, Industrie şi Agricultură judeţene, în cadrul unor manifestări expoziţionale de profil.
Un astfel de eveniment va avea loc vineri, 15 februarie 2008, la Sala Olimpică de Atletism, în cadrul Expoconstruct, între orele 12 – 13.
“APMCR este o asociaţie profesională constituită în 1997, membră a Consiliului European al Producătorilor de Materiale de Construcţii (CEPMC), ce reprezintă interesele comune ale membrilor săi, principalii producători de materiale pentru construcţii, în faţa autorităţilor publice, în raporturile cu instituţiile publice şi profesionale din ţară şi din străinătate. La nivelul anului 2006 cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 400 milioane euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forţa organizaţiei. Mai multe detalii despre activităţile APMCR găsiţi accesând site-ul www.apmcr.org”, a precizat inginerul Claudiu Georgescu, preşedinte al APMCR.