CREȘTEREA PREȚURILOR LOCUINȚELOR NU SE DATOREAZĂ CREȘTERII PREȚURILOR LA PRODUSELE PENTRU CONSTRUCȚII!

28-JAN-2008

Creșterea prețurilor locuințelor în anul 2007 precum și prognozele de creștere a prețurilor pentru 2008 la locuințe nu se datorează, așa cum afirmă reprezentanții unor organizații patronale ale constructorilor, și mai ales developerii mobiliari, unei creșteri majore a prețurilor la produsele pentru construcții.

În sprijinul acestei afirmații, Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România îi anunţă pe cei interesaţi că, în conformitate cu datele Institutului Naţional de Statistică, pe primele 11 luni ale anului creşterea preţurilor la produsele pentru construcţii a fost de 5,5 %, deci sub rata inflaţiei pe aceeaşi perioadă.
Mai mult, datorită concurenţei, pentru menţinerea unor segmente de piaţă, unii din producătorii de materiale de construcții, leaderi de piaţă şi membrii ai Asociaţiei au menţinut pe tot parcursul anului 2007 aceleaşi preţuri (AdePlast SA, Elpreco etc) sau chiar au scăzut aceste preţuri (Arcon-polistiren -8%).

Menţionăm că pentru 2008 producătorii nu intenţionează o creştere semnificativă a preţurilor, singurii factori care ar putea determina scumpirea produselor pentru construcţii fiind creşterea masivă a preţurilor la energie (petrol, gaze, electricitate) şi aprobarea de către Legislativ a U.G.101-2007 privind taxele si redevenţele miniere.

*****Menţionăm că APMCR este o asociaţie profesională constituită În 1997, membră a Consiliului European al Producătorilor de Materiale pentru Construcţii (CEPMC), ce reprezintă interesele comune ale membrilor săi, principalii producători de materiale pentru construcţii, în faţa autorităţilor publice, în raporturile cu instituţiile publice şi profesionale din ţară şi din străinătate. La nivelul anului 2007 cifra de afaceri a membrilor APMCR a fost de 500 milioane euro, ceea ce constituie un indicator relevant despre forţa organizaţiei.
Mai multe detalii despre activităţile APMCR găsiţi accesând site-ul www.apmcr.org.