Fabryo se alatură liderului mondial în vopsele, AkzoNobel

AkzoNobel, liderul mondial al pietei de vopsele decorative, a ajuns la un acord cu actionarii Fabryo Corporation pentru preluarea a 100% din actiunile companiei.
Finalizarea tranzactiei ar putea avea loc in trimestrul patru al acestui an, dupa indeplinirea anumitor conditii legale uzuale pentru o astfel de achizitie.

Intrarea Fabryo in familia AkzoNobel va insemna o oportunitate extraordinara pentru angajatii si partenerii companiei. Portofoliul combinat de produse si marci va oferi numeroase ocazii de extindere a afacerilor pentru Fabryo si partenerii sai. La nivel operational, compania va beneficia de acces la “know-how” international de cateva sute de ani in industria vopselelor. De asemenea, Fabryo ar putea actiona ca platforma regionala pentru dezvoltarea operatiunilor AkzoNobel.
Am selectat mai jos citeva citate din comunicatul de presa emis astazi de catre AkzoNobel.
Thierry Vanlancker, CEO al AkzoNobel, a spus: “Aceasta achizitie ofera AkzoNobel pozitia de lider intr-o piata cu crestere rapida. Fabryo are o istorie impresionanta de crestere si profitabilitate. Suntem foarte fericiti sa adaugam marci precum savana, APLA sau INNENWEISS portofoliului nostru de talie mondiala si asteptam cu nerabdare sa le uram bun venit noilor nostri colegi in AkzoNobel.”
Dragos Militaru, CEO al Fabryo, a spus: “Asteptam cu interes sa ne alaturam grupului AkzoNobel. Avem aceeasi pasiune
pentru vopsele si impartasim aceleasi valori. Unirea afacerilor si eforturilor din Romania ale celor doua companii si prezenta globala a AkzoNobel ne vor permite sa intarim si mai mult pozitia de lider de piata.”
Colaborarea Fabryo cu toti furnizorii de produse si servicii se va derula in continuare in aceiasi parametrii.