Participarea firmelor românești la TÂRGUL BAUEN & ENERGIE VIENA

Considerat unul dintre cele mai mari târguri de profil ce se organizează în Viena, târgul internațional Bauen&Energie, ce are loc în perioada 25.01-28.01.2018, reunește principalii producători de materiale de construcții, uși, ferestre, echipamente de încălzire, izolații, echipamente pentru wellness, renovări interioare, eficiență energetică.

Ediția anului 2018 reunește aproximativ 450 de expozanți ce furnizează cele mai performante materialele de construcții.

Bauen&Energie Viena este un eveniment care atrage aproximativ 50.000 de vizitatori la fiecare ediție. Târgul oferă vizitatorilor posibilitatea primirii de consultanță specială pentru proiectele lor actuale de construcție și de renovare din estul Austriei și din regiunile din apropiere de frontierele naționale.

În Pavilionul României, ce se desfășoară pe o suprafață totală de 176 mp, expun 10 companii: ADEPLAST SA – adezivi, mortare de zidarie, polistiren, vopsele și tencuieli decorative, ARCON SRL – membrane bitumonoase, BENCOMP SRL –  profile din lemn plastifiat (lemn compozit), DEPACO SRL  – tablă cutată, profile zincate   , FIROS SA –  adezivi, mortare de zidarie, GIP GRUP SA – lucrări de servicii, MTS SUMMER INTERACTIV SRL –  uși de exterior, ferestre, ROBOTERR SEWERAGE CONSTRUCTION SRL –  robot de construcție canalizare și sprijiniri active, ROYAL EXPERT DESIGN SRL –   rafturi și stelaje metalice, tablă perforată pentru fațade, structuri și profile metalice, TERASTEEL SA – panouri termoizolante, structuri zincate.

Companiile românești participante la târg au avut numeroase întâlniri cu companii de distribuție și companii de construcții, atât din țara gazdă cât și din alte țări.

Pavilionul României a fost vizitat în prima zi de târg de un număr aproximativ de 200 de persoane, dintre care 59 au stabilit contacte cu companiile românești.

De asemenea, după încheierea primei zile de târg, companiile au participat la o întâlnire de afaceri la care au fost invitate 40 de companii din domeniul construcțiilor din Austria, cu care firmele românești au putut stabili contacte în vederea colaborării. Întâlnirea a fost organizată de către BPCE Viena și a avut loc la sediul Ambasadei României în Austria.

Prezența românească a beneficiat și de mediatizarea acesteia atât online, cât și la fața locului.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Viena a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu Asociaţia Producatorilor de Materiale de Construcții din România și BPCE Viena în cadrul programului de susţinere şi promovare a exportului cu finanţare parţială de la bugetul de stat.