APMCR invită producătorii de materiale de construcții și constructorii să se înscriere la târgurile BAUEN & ENERGIE, CONSTRUMA, prin promgramul de promovare a comerțului

Creșterea economică a ultimilor ani este evidentă în România, însă industria construcțiilor are  în continuare o pondere redusă la formarea Produsului Intern Brut și o cifră de afaceri aproximativ egală între 2013 și 2016. Acestă valoare  este depășită de valoarea tranzacțiilor imobiliare, ceea ce oferă și o imagine a dezechilibrului structural în acest domeniu.

Mai mult, în perioada amintită anterior valoarea investițiilor statului în construcții noi nu a fost niciodată îndeplinită la parametrii proiectați prin bugetul de stat, fiind o supapă de reglare a deficitului bugetar, în loc să fie un motor al dezvoltării.

Singura subramură care a crescut în industria construcțiilor, sustinută majoritar de capitalul privat, este  aceea a locuințelor și clădirilor de birouri, dar valoarea ei în raport cu ceea ce ar fi trebuit să fie investițiile de stat  denotă iarăși un echilibru economico-valoric precar între cele două grupuri investiționale – de stat și privat.

În această situație, învățând din anii de depresiune economică, se desprinde o direcție de activitate pentru producătorii de materiale de construcții, respectiv cea a exportului în zonele unde produsele din România se pot impune printr-un raport favorabil preț-calitate.

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România-APMCR a început din anul 2011 un program de susținere a producătorilor de materiale de construcții, organizând standuri naționale la târgurile de profil din zonele unde raporturile de rentabilitate pot face competitive produsele românești.

Programele au fost direcționate pe două componente:

  1. a) zona limitrofă frontierelor și
  2. b) menținerea brandurilor românești în zona Orientului Apropiat.

Ținând cont de experiența acumulată, de contactele avute și de sprijinul acordat de statul român unor asemenea manifestări, precum și de o conjunctură economică favorabilă în Europa, APMCR vă propune pentru prima parte a anului 2018 participarea în cadrul unor standuri naționale la următoarele manifestări :

Târgul BAUEN & ENERGIE, ce se va desfășura în perioada 25.01.2018 – 28.01.2018, la Viena, în Austria

– Târgul CONSTRUMA, ce se va desfășura în perioada 11.04.2018 – 15.04.2018, la Budapesta, în Ungaria.

 De asemenea, pentru informare și stabilire a unor contacte privind noi produse ecologice și serviciile adiacente, eventual pentru începerea unei cooperări în domeniu, APMCR va organiza o misiune economică la:

– Târgul ECOBUILD, ce se va desfășura în perioada 06.03.2018 – 08.03.2018, la Londra, în Marea Britanie.

Misiunea economică se va organiza sub deviza: “Viitorul mediului construit se află aici!”

Statul român sprijină aceste programe de promovare prin:

– închirierea, construirea şi/sau amenajarea spaţiului expoziţional, transportul materialelor aferente;

– transportul, asigurarea şi manipularea exponatelor, mostrelor şi materialelor publicitare, formalităţile vamale aferente acestora;

– depozitarea ambalajelor aferente exponatelor pe perioada desfăşurării acţiunii promoţionale;

– cheltuieli cu servicii de protocol, decontul pentru 50% din cuantumul cazarii ș transportului pentru un reprezentant/firmă s.a.

 În situația în care propunerile noastre de participare la manifestări sunt interesante pentru societatea Dvs., vă rugăm să ne contactați  până la data 14 august 2017, în vederea demarării procedurii de completare a dosarelor de participare.

ATENȚIE: Întrucât locurile sunt limitate de bugetul aprobat de statul român, se va avea în vedere ordinea sosirii intențiilor de participare ale companiilor.

Date contact: email: office@apmcr.org sau tel.: 021.321.32.32 sau 0735.178.630.

*** A.P.M.C.R. este o organizație profesională, reprezentând interesele tehnice ale producătorilor de materiale de construcții. Asociația grupează liderii de piață din principalele domenii de activitate ale pieței produselor de construcții. Activitatea membrilor noștri se traduce printr-o cifră de afaceri de 450 milioane euro în anul 2016.