internationalizare

Înscrierea firmelor românești în programul de internaționalizare va începe pe 31 iulie, la ora 10:00

Firmele românești care doresc să se promoveze pe piețele externe se pot înscrie în programul guvernamental de sprijin a internaționalizării începând de luni, 31 iulie, ora 10:00, iar fondurile se vor aloca după principiul primul venit, primul servit, a declarat, marți, 25.07.2017, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ilan Laufer, în cadrul conferinței de lansare a programului.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 8/2017 privind lansarea in cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat a Programului de susținere a internaționalizării operatorilor economici români, cu finanțare de la bugetul de stat, pentru perioada 2017-2020 s-au publicat în Monitorul Oficial nr. 597, în data 25 iulie 2017 și pot fi studiate urmând link-ul:

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NjE2OTQ5NDgwMDVFKzMw

Programul urmărește: promovarea produselor și serviciilor IMM-urilor romanești pe piețele externe, stimularea comunicării și a parteneriatului în afaceri, în vederea internaționalizării; pregătirea întreprinzătorilor în domeniul tehnicilor de promovare a produselor și serviciilor.

Alocația financiară nerambursabilă este în cuantum de maximum 50.000 de lei/beneficiar/an, reprezentând maximum 90% din valoarea cheltuielilor eligibile. Pentru 2017, se estimează finanțarea unui număr de minim 100 de IMM-uri romanești.

Prin program se finanțează: participări individuale la târguri și expoziții internaționale, organizate în străinătate, cu stand propriu, participări individuale la misiuni economice organizate în străinătate, crearea identității vizuale a unui IMM, realizarea unui site pe Internet/aplicație pentru mobil, pentru  prezentarea activității solicitantului și a produselor promovate, în limba română și limba engleză/altă limbă de circulație internațională; participări ale angajaților la cursuri de pregătire, în țară și/sau în străinătate, în domeniul tehnicilor de promovare a produselor/serviciilor pe noi piețe; analize și studii de piață; alte tipuri de activități de promovare și susținere a internaționalizării.

Data de la care se pot depune aplicațiile în Program este 31 iulie, începând cu orele 10.00, iar sistemul de aplicații va fi deschis până vineri 4 august, orele 20.00. Acordarea finanțării se realizează în baza criteriului “primul venit- primul servit”, în limita bugetului. Bugetul pentru anul 2017 este de 5 milioane de lei.

big5

Pavilion național la Târgul Internațional The Big 5 Dubai 2017

In perioada 26-29 noiembrie 2017, la propunerea Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România, delegația României, alcătuita din companii românești ce activează în domeniul construcțiilor, va participa cu pavilion național la târgul internațional The Big 5 Dubai.

Participarea este susținută de Ministerul Economiei, prin Programul de Export.

The Big 5 este cel mai important eveniment internațional din Orientul Mijlociu, fiind o mare platforma de networking  pentru furnizori și cumpăratori de produse și materiale de construcții încă din anul 1979, fiind vizitat la fiecare ediție de peste 80.000 de profesioniști în domeniu. Mai departe

proiectare

Conferința “Proiectare inovativă pentru dezvoltarea sustenabilă a infrastructurii”

Organizată de Biroul din București al Agenției italiene pentru comerț exterior și Asociația organizațiilor de inginerie, arhitectură și consultanță tehnico-economică din Italia, sub patronajul Ambasadei Italiei la București.

Au participat: reprezentanți ai 19 companii italiene prezente pe piața construcțiilor din România, cu activitate, în principal, de proiectare și consultanță în domeniul infrastructurii rutiere și infrastructurii de transport feroviar, al construcțiilor edilitare, lucrărilor hidrotehnice, producției și distribuției de energie electrică, precum și șeful sucursalei din București al Italferr Mai departe