CURIERUL NAȚIONAL

17-FEB-2011

CÂND ÎȘI VA REVENI PIAȚA CONSTRUCȚIILOR?

Georgescu (APMCR): Dacă vom avea o creștere anuală de 5%, probabil în 6-7 ani vom vedea o piață prosperă Wirth (Holcim): Piața nu va crește în șase-opt ani în aceeași măsură în care creștea înaintea izbucnirii crizei economice

În acest sens, Asociaţia Producătorilor de Materiale pentru Construcţii din România (APMCR) şi partenerii săi desfăşoară proiectul “Formare profesională şi creşterea adaptabilităţii angajaţilor şi întreprinzătorilor din sectorul producţiei de materiale pentru construcţii prin promovarea utilizării noilor tehnologii”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU). Bugetul proiectului este de aproximativ 9,7 milioane lei. “Proiectul încearcă să desţelenească o industrie vitală, cea a construcţiilor. A început la 1 februarie 2011 şi este în desfăşurare, funcţionează şi sperăm să producă rezultate în următoarele 34 de luni, câte mai sunt până la finalizare”, afirmă domnul Călin Vegheş, responsabil de marketing al proiectului.

Prin acest demers se urmăreşte instruirea a 2.320 de persoane până în ianuarie 2014, respectiv 800 de angajaţi, 320 de manageri şi 1.200 de persoane fizice autorizate din acest sector, prin intermediul a 13 programe de formare profesională autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA). Cursurile se desfăşoară la nivel naţional, în oraşele Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Ploieşti, Timişoara şi Sighişoara. Acestea vor fi susţinute de către un grup de experţi din universităţi şi institute de cercetare. De asemenea, va fi înfiinţat şi un portal de instruire şi management educaţional, mai spune domnul Vegheş.

Proiectul este implementat în parteneriat cu asociaţia Cobaty, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti şi Siveco România. Programele de perfecţionare din cadrul proiectului sunt: sisteme informatice de management, managementul strategic, managementul proiectelor, managementul inovării, managementul logistic, mentenaţa utilajelor, sistemul de calitate pentru produse, cerinţele esenţiale ale produselor, produsele de construcţii ecologice, cerinţe pentru clădiri eficiente energetic, anveloparea clădirilor, materiale pentru restaurarea munumentelor istorice, respectiv cunoştinţe de bază în IT.