metal_creativ

AGERPRES

22-NOV-2010

CLAUDIU GEORGESCU (APMCR): SECTORUL MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII, ÎN SCĂDERE CU 15% ÎN ACEST AN

Producția de materiale pentru construcții a înregistrat și în acest an o scădere de aproximativ 15%, a declarat, luni, președintele Asociației Patronatelor din Materialele de Construcții (APMCR), Claudiu Georgescu, într-o conferință de presă.

Mai departe

metal_creativ

IAȘI INVEST

22-NOV-2010

SECTORUL MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII, ÎN SCĂDERE CU 15% ÎN 2010

Producția de materiale pentru construcții a înregistrat și în 2010 o scădere de aproximativ 15%, a declarat luni (22 noiembrie 2010) președintele Asociației Patronatelor din Materialele de Construcții (APMCR), Claudiu Georgescu, într-o conferință de presă. Faptul că sectorul produselor pentru construcții deservește în proporție covârșitoare piața internă, exportul având o mică pondere, a făcut ca în ultimii doi ani acest sector să nu poată compensa scăderea internă și a pierdut peste 30% din angajați, potrivit reprezentantului APMCR. Producătorii de materiale de construcții apreciază că, în condițiile în care bugetul pentru 2011 nici măcar nu a fost prezentat public, iar sistemul bancar începe să aibă probleme cu recuperarea creditelor de la dezvoltatori și de la cei ce au credite imobiliare, sectorul construcțiilor și implicit al materialelor de construcții va înregistra o scădere și în 2011.

Mai departe

metal_creativ

ZIARUL FINANCIAR

22-NOV-2010

PIAȚA MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII SCADE CU 15% ÎN ACEST AN ȘI CU PÂNĂ LA 2,5% ÎN 2011

Piața materialelor de construcții va scădea în acest an cu 15% și ar putea consemna un regres de 1,5-2,5% anul viitor, a declarat luni președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR), Claudiu Georgescu. Anul trecut, declinul acestui sector a fost de 28% față de 2008. Potrivit sursei citate, faptul că sectorul produselor pentru construcții deservește în principal piața internă, exportul având o pondere scăzută, a făcut ca în ultimii doi ani acest domeniu să nu poată compensa scăderea internă și a pierdut peste 30% din angajați.

Mai departe

metal_creativ

DAILY BUSINESS

22-NOV-2010

PIAȚA MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII DUPĂ 2 ANI DE CRIZĂ: 30% DIN ANGAJAȚI ȘI-AU PIERDUT JOB-URILE

Peste 30% din angajații din domeniul producției materialelor de construcții și-au pierdut slujba în ultimii doi ani de criză, când industria de profil nu a putut compensa scăderea internă cu exporturi, potrivit reprezentanților Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR).

Mai departe

metal_creativ

FINANCIARUL

22-NOV-2010

PIAȚA MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII VA SCĂDEA CU 15% ANUL ACESTA ȘI CU 2,5% ÎN 2011

Asociația Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR) a anunțat astăzi că piața materialelor de construcții va scădea cu aproximativ 2,5% în 2011, în lipsa unor măsuri eficiente din partea autorităților guvernamentale. “Încheierea unui nou sezon în industria construcțiilor nu a adus nici în anul 2010 așteptata redresare a sectorului, scrie HotNews.

Mai departe

metal_creativ

CAPITAL

22-NOV-2010

PIAȚA MATERIALELOR PENTRU CONSTRUCȚII A MAI SCĂZUT CU 15%

Concentrarea pe piața internă a făcut ca în ultimii doi ani sectorul produselor pentru construcții să nu poată compensa scăderea internă a pieței construcțiilor, situație care a generat concedierea a 30% din angajații acestui domeniu, potrivit Asociației Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România (APMCR). În acest am piața de profil a cunoscut un nou regres de 15%, iar pentru anul viitor patronatul prevede o nouă scădere de 1,5 – 2,5%.

Mai departe

metal_creativ

EVENIMENTUL ZILEI

22-NOV-2010

PIAȚA MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII VA SCĂDEA ȘI ÎN 2011

Piața materialelor de construcții ar putea scădea și în 2011, pentru al treilea an consecutiv, în lipsa proiectelor mari de infrastructură ori a investițiilor private, deși reducerea va fi mai mică, de circa 1,5-2,5%, față de 15% în 2009, a declarat astăzi președintele Asociației Producătorilor de Materiale de Construcții din România (APMCR), Claudiu Georgescu.

Mai departe

metal_creativ

HOTNEWS

22-NOV-2010

PIAȚA MAT. DE CONSTR. VA SCĂDEA CU CIRCA 2,5% ÎN 2011. ASOCIAȚIILE DIN CONSTRUCȚII ARATĂ SPRE CAIETELE DE SARCINI CU DEDICAȚIE

În procesul de reabilitare termică a locuințelor se fac licitații în care caietele de sarcini sunt cu “dedicație”, iar din 2009 și până în prezent s-au cheltuit sute de milioane de euro fără ca în cadrul ministerului să existe un corp de control, a avertizat luni Cladudiu Georgescu, președintele asociației producătorilor de materiale de construcții (APMCR). Acesta a prezentat luni public un presupus “caiet de sarcini cu dedicație”, după ce în prealabil l-a trimis spre analiză și la ministerul Dezvoltării. Și oficialii ARACO (asociația antreprenorilor în construcții) au atenționat luni asupra licitațiilor cu dedicații. Declarațiile vin în contextul în care estimările arată că piața materialelor de construcții va scădea și în 2011.

Mai departe

metal_creativ

AGENDA CONSTRUCȚIILOR

22-NOV-2010

APMCR: PIAȚA MATERIALELOR DE CONSTRUCȚII S-A DIMINUAT CU 15% ÎN ACEST AN

Piața autohtonă a materialelor de construcții va înregistra în acest an o scădere de 15%, comparativ cu 2009 (când s-a înregistrat un regres de 28% față de 2008), iar pentru 2011 se estimează o diminuare de circa 2,5%, conform estimărilor Asociației Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România (APMCR).

Mai departe