Proiect de Politica Publica nZEB

STANDARD MONEY

05-NOV-2009

CONSTRUCȚIA UNEI CASE “LA ROȘU” S-A IEFTINIT CU 50%

Constructorii de case au redus tarifele în acest an cu până la 50%, prețul solicitat de un constructor pentru o casă “la roșu”, cu o suprafață de 150 de metri, ajungând chiar și la 12.000 de euro în București și până la aproape 5.000 de euro în Iași.

Toate sectoarele au înregistrat scăderi, mai puternice fiind la tâmplăria termoizolantă, ciment şi corpuri de zidărie.
“Datele statistice confirmă o scădere a cifrei de afaceri din piața materialelor de construcţii de 25% la 1 octombrie 2009 faţă de 1 octombrie 2008.
Şi aceste cifre se referă numai la producţia din România.  Mai departe

Proiect de Politica Publica nZEB

CURIERUL NAȚIONAL

05-NOV-2009

APMCR PREZINTĂ MATERIALE DE CONSTRUCȚII PENTRU LOCUINȚELE ECONOMICE

Asociația Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Locuinței, Asociația Română a Agențiilor Imobiliare și Patronatul Societăților din Construcții, organizează azi o Conferință Națională cu tema: “Produse și sisteme de construcții pentru realizarea locuințelor economice”, ceea ce se fabrică și poate fi disponibil în acest moment pe piața românească de profil, ca o viziune constructivă pentru deblocarea în următoarea perioadă a acestui important domeniu. Mai departe

Proiect de Politica Publica nZEB

AGENDA CONSTRUCȚIILOR

05-NOV-2009

REPREZENTANȚII APMCR AFIRMĂ CĂ SE POATE CONSTRUI CU 400 EURO/MP

Piața autohtonă a materialelor de construcții va înregistra o valoare de 4 miliarde euro până la sfârșitul acestui an, conform estimărilor Asociației Producătorilor de Materiale pentru Construcții din România (APMCR).

“Crearea unor astfel de parteneriate este o practică des întâlnită în Vest şi poate scădea preţurile de vânzare cu 50%. La noi toate costurile sunt suportate de dezvoltatori, iar acest fenomen se vede mai departe în costul locuinţelor”, a declarat Daniel Cristian Clenciu, vicepreşedintele Asociaţiei Române a Agenţiilor Imobiliare.  Mai departe